POSTED IN: First hotel nyheter // onsdag, september 19th, 2018

First Hotels etablerer seg på Gotland når First Hotel Visby åpner dørene for første gang i juni 2019.

Gotland har for lengst etablert seg som et av Sveriges mest populære destinasjoner med fulle hoteller hele sommeren. Når First Hotel Visby i juni 2019 åpner dørene for første gang, tilføres markedet ny kapasitet og hotellet har ambisjoner om å etablere seg som et av øyas ledende.

– Gotland er et utrolig spennende marked. Inntil nylig var dette svenskenes egen feriefavoritt, men nå har skandinavene generelt fått øynene opp for alt hva denne vakre og sjarmerende øya har å tilby, sier administrerende direktør i First Hotels, Vibeke Raddum.

Det nye hotellet har 90 rom og sikter seg inn mot det øverste segmentet av turistene.

– Lokasjonen er perfekt med kort gangavstand til både fergeterminalen og Visby sentrum. Vi satser på gode fasiliteter og skal tilby våre både restaurant, bar, svømmebasseng og jacuzzi – i tillegg til en fantastisk utsikt over Østersjøen, forteller Magnus Berglund i K-lokkoskogen Invest, selskapet bak prosjektet.

Bred erfaring

Avgjørende for valget av First Hotels som samarbeidspartner, var blant annet den klare satsingen på å dyrke frem det lokale samt friheten til å være annerledes.

– Mens andre aktører ønsker å standardisere vekk enkelthotellenes særegenhet, så går First Hotels i motsatt retning og ønsker å dyrke frem forskjelligheten hotellene mellom. Samtidig er de blant de ledende hotellkjedene når det kommer til leveranse av teknologi, distribusjon, salg og revenue management. Ved dette samarbeidet får vi gjennomslagskraften til et stort hotellkonsern, mens vi samtidig kan fokusere på personlighet og det lokale, sier Berglund.

Også Raddum er full av lovord om de nye samarbeidspartnerne og K-lokkoskogen Invest.

– Dette er mennesker med bred erfaring fra en rekke ulike bransjer som turisme, eiendom og arkitektur. Dette gir en spennende sammensetning av kunnskap, og jeg sikker på at både Gotlands befolkning og de tilreisende får et fantastisk produkt i First Hotel Visby, sier Raddum.

Turismeeventyr

Turismen til Sveriges største øy har i flere år vært i positiv utvikling. I 2016 var det 2,2 millioner besøkende på Gotland, en vekst på 11 prosent sammenliknet med 2015.

– Det er på ingen måte overraskende og vi vet jo at Gotland har tiltrukket seg estetikere opp gjennom historien – som Nordens største filmregissør Ingmar Bergman. I tillegg tror jeg mange skandinaver er nysgjerrige på Gotland etter å ha stiftet bekjentskap til øya gjennom kriminalromanene til blant annet Håkan Nesser, Mari Jungstedt og Anna Jansson, sier Raddum.

Raddum trekker videre frem Gotlands største by, den verdensarvbeskyttete Visby, spektakulært turterreng, sjarmerende tettsteder og vakre, lange strender omgitt av krystallklart vann som gode grunner til fortsatt turismevekst.

– Vi går en spennende tid i møte og vi gleder oss til å hjelpe Gotland til vekst i antall besøkende også utenfor høysesongen, sier Raddum.

Fakta: First Hotel Visby

Åpner: 1. Juni 2019

Antall rom: 90

Fasiliteter: Både bassang og jacuzzi. Restaurant med god standrard og takbar med sjøutsikt

Denne nyheten ble også publisert her:

Horecanytt:

http://horecanytt.no/first-hotels-til-gotland

Travel News:

travelnews.no/nyheter/first-apner-pa-gotland/

HRR Nett:

www.hrrnett.no/first-til-visby/

Dfly:

www.dfly.no/tag/first-hotel-visby/

Konferensvärlden:

www.konferensvarlden.se/motesnytt/first-hotels-etablerar-sig-pa-gotland.htm

Hela Gotland:

http://www.helagotland.se/ekonomi/klart-stor-kedja-ska-driva-nya-visbyhotellet-15224537.aspx

Besöksliv:

http://www.besoksliv.se/nyheter/first-far-driva-visbys-nya-storhotell-byggs-for-150-miljoner/

Blogg.no

http://hovedsteder.blogg.no/1530228084_first_hotels_pnerp_gotland__melder_seg_inn_i_fagforening__dramatisk_klimaskifte__verdens_regnskoger_forsvinner.html