POSTED IN: Tribe hotels nyheter // tirsdag, januar 12th, 2016

Det Asmund Haare-kontrollerte selskapet Flying Elephant endte i 2013 opp med en omsetning på 1 798 millioner kroner og et driftsresultat på 781 millioner kroner. De gode resultatene skyldes forbedret hotelldrift og gevinst fra salget av de tre eiendommene Hotel Amaranten, Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro.

– Vi er svært fornøyd med 2013-resultatet. Dette viser at vi har gjort gode eiendomsinvesteringer og at tiltakene vi har iverksatt har gitt resultater, sier Flying Elephants grunnlegger og styreleder, Asmund Haare.

Stort potensial mener, Asmund Haare

Eiendoms- og utviklingsdelen av konsernet har gjennomført flere vellykkede prosjekter de seneste årene med god gevinst. Samtidig er det i hotelldriften gjort flere strategiske endringer i både organisasjon og hotellportefølje, som har gitt bedre lønnsomhet, økt omsetning per rom og økte markedsandeler.

– Vi vet at potensialet i vår organisasjon og hotellportefølje er stort, noe som vises igjen i 2013-resultatene. Etter å ha redusert vår eksterne gjeld vesentlig og dermed ytterligere styrket vår balanse, ligger nå forutsetningene til stede for videre vekst, sier Haare.

Positiv start på året

Så langt i 2014 er allerede to nye hoteller inkludert i First Hotels portefølje som for øyeblikket består av 54 hoteller (30 hoteller i Sverige, 13 i Danmark og 11 i Norge). Konsernet har også planer om flere renoverings- og utviklingsprosjekter med oppstart inneværende år.

– Pilene peker i riktig retning både for First Hotels og for Flying Elephant. Vi skal bruke 2014 på å vokse videre og vil befeste vår stilling som en av Skandinavias ledende hotellselskap, sier Asmund Haare.

 

Nøkkeltall (i millioner):

2013

2012

2011

Omsetning

1 798

1 459

1 352

Driftsresultat (EBITDA)

781

264

119

 

Om Flying Elephant:

Flying Elephant er en av Skandinavias ledende hotellkonsern og ble etablert av Asmund Haare i 1993. Flying Elephant eier hotellselskapene First Hotels (konsernets kjededriftsselskap), Tribe Hotels (konsernets hotelldriftsselskap), Host Hoteleiendom (konsernets eiendomsvirksomhet) og HUS (konsernets utviklingsvirksomhet). Per i dag  består First Hotels av 54 hoteller i Skandinavia, mens Tribe Hotels drifter 37 hoteller i de tre landene. Eiendomsporteføljen til Host består av 16 eiendommer, inkludert 4 hoteller i Norge, 11 hoteller i Sverige og 1 hotell i Danmark. I tillegg eier selskapet 3 utviklingstomter.

Til sammen har Flying Elephant over 6 500 hotellrom og mer enn 2000 ansatte.

Kontakt kommunikasjonssjef Erlend Ellingsen for ytterligere informasjon:

Telefon: +47 920 99 039

E-post: erlend.ellingsen@flyingelephant.no

 

 

 

Les mer om Asmund Haare og Flying Elephant her:

Nettavisen: Godt resultat for Asmund Haare

Take Off:http:First Hotels-eier Asmund Haare med godt resultat

HSMAI: Solid fra Asmund Haare og Flying Elephant/

Travel News: First Hotels och Asmund Haare ökar

Boarding: Solid fra Asmund Haare og Flying Elephant

Horecanytt: Hotellkonsernet til Asmund Haare med solid resultat