POSTED IN: News // Tuesday, January 12th, 2016

Som første nordiske hotellkjede går First Hotels inn i Spania og gjør 33 boutiquehoteller bookbare for kvalitetsbevisste nordmenn. – Et internasjonalt gjennombrudd, sier eier og grunnlegger, Asmund Haare.

For første gang beveger hotellkjeden seg utenfor Nordens grenser og satser for fullt på nordmenns desiderte feriefavoritt.
– Dette er et stort internasjonalt gjennombrudd for oss og viser klart og tydelig at First Hotels-brandet er eksporterbart langt utenfor Nordens grenser. Dette er første skritt i vår internasjonale satsing og jeg er veldig fornøyd med å få Petit Palace med på laget, sier Asmund Haare, eier og grunnlegger av First Hotels.
Boutique-hotellkjeden Petit Palace har hoteller sentralt beliggende sju av de største spanske byene, og blir den første kjeden First Hotels inngår et såkalt dual branding-samarbeid med.
– Petit Palace har en portefølje som står godt til våre hoteller. Kvaliteten er jevnt over høy og designet er veldig bra. De unike byggene skaper også unike gjesteopplevlser, sier Haare.

Asmund Haare: Naturlig første skritt
Spania har lenge vært favorittdestinasjonen til skandinaver generelt og nordmenn spesielt. Hvert år reiser nesten 4,4 millioner skandinaver til Spania og 1,5 millioner av dem er norske.
– Når vi først satser utenfor Nordens grenser, så er det naturlig at valget faller på Spania. Faktisk utgjør skandinaviske reisende det fjerde største markedet for innkommende turister til Spania, sier Roar Ingdal, administrerende direktør i First Hotels.
Den umettelige Spania-interessen har også Alfonso Castellano, administrerende direktør i Petit Palace, for lengst fått med seg.
– Dette samarbeidet tilgjengeliggjør det viktige skandinaviske markedet på en helt ny måte. Vi vet at nordmenn har høye krav til kvalitet når de velger hoteller, og jeg ser frem til å vise frem vårt produkt, sier Castellano.

Gir trygghet
Alle Petit Palace-hotellene blir bookbare fra First Hotels hjemmesider, men også gjennom reisebyråer.
– Når våre gjester bestiller et First Hotel Petit Palace-rom, kan de være sikre på at standarden er bra, servicen høy, og at de kan forholde seg til vår distribusjonsplattform og våre kundebehandlere i de skandinaviske landene. Dette gir en trygghet jeg tror mange etterspør i en kompleks og et stadig mer uoversiktlig hotellmarked, sier Ingdal
First Hotel Petit Palace har i dag hoteller i Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Malaga og Salamanca.
– Som First Hotels har også vi satset på hoteller med unik stil, atmosfære og innredning. Dette samarbeidet vil være bra for begge hotellkjeder, og ikke minst for eksisterende og fremtidige gjester, sier Castellano.

Fakta Petit Palace
Grunnlagt: 2001
Antall hotell: 33
Destinasjoner: Sentralt beliggende i Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Bilbao, Malaga og Salamanca.

Fakta First Hotels
First Hotels ble etablert i 1993 og er med sine 58 hoteller en av Skandinavias ledende hotellkjeder. I porteføljen er anerkjente hotell som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Göteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo og First Hotel Mayfair i København.

Les mer her:

http://www.vg.no/forbruker/reise/33-spanske-hoteller-faar-norsk-flagg/a/23456922/

http://www.travelnews.se/artiklar/nyheter/20150528/first-hotels-satsar-pa-spanien

http://www.hrrnett.no/first-hotels-med-spansk-dual-branding

http://www.hosteltur.com/111253_petit-palace-escandinava-first-hotels-crean-primera-marca-conjunta-europa.html

http://hotelnews.se/first-hotels-intar-spanien

http://www.restauracionnews.com/petit-palace-firma-con-la-escandinava-first-la-primera-dual-brand-hotelera-de-europa/

http://www.revistagranhotel.com/petit-palace-firma-con-first-hotels-la-primera-dual-brand-hotelera-de-europa

https://www.alimarket.es/noticia/185725/petit-palace-y-la-nordica-first-hotels-firman-un-acuerdo-comercial-de-dual-brand

http://www.boutiquehotelnews.com/home/news/2015/6/2/first-hotels-teams-up-with-spanish-boutique-hotel-chain-petit-palace/

http://www.businessclass.se/first-hotels-expanderar-till-spanien-nytt-branding-samarbete-med-boutiquehotellkedjan-petit-palace/

http://www.nyereiselivsavisen.no/first-hotels-til-spania/

http://dfly.no/first-hotels-satser-i-spania-inngar-franchiseavtale-med-petit-palace/

https://www.norskindustri.no/Om-Norsk-Industri/Aktuelt/first-hotels-til-spania/

http://www.standby.dk/first-hotels-faar-33-spanske-hotell

http://www.nexotur.com/noticia/77428/NexoHotel/Petit-Palace-firma-la-primera-&lsquodual-brand&rsquo-hotelera-de-Europa-con-la-cadena-escandinava-First-Hotels.html

http://agendaempresa.com/63754/primera-dual-brand-hotelera-de-europa/

Om utvalgte hotell:

http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187514-d2145876-Reviews-Petit_Palace_Savoy_Alfonso_XII_Plus-Madrid.html

http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187514-d543534-Reviews-Petit_Palace_Embassy_Serrano-Madrid.html

http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187514-d567658-Reviews-Petit_Palace_President_Castellana-Madrid.html

http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187497-d633625-Reviews-Petit_Palace_Museum_Hotel-Barcelona_Catalonia.html

http://no.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187443-d543422-Reviews-Petit_Palace_Marques_Santa_Ana-Seville_Province_of_Seville_Andalucia.html

Om Asmund Haare:

https://no.wikipedia.org/wiki/Asmund_Haare

Portettet: Asmund Haare

Det store Intervjuet: Asmund Haare